website metrics Katolsk Vision :: Läser ämne - Äntligen Heta Stolen
Läs meddelanden Läs meddelanden
Medlemslista Medlemslista Vanliga frågor Vanliga frågor
Användargrupper Användargrupper Profil Profil
Sök Sök Logga in Logga in Bli medlem Bli medlem
  Forumindex
Katolsk vision är ett forum för fri debatt mellan katoliker, andra kristna och allmänheten i övrigt. Alla deltagare i debatten i detta forum svarar själva för sina åsikter. Välkommen att delta i diskussionerna! **** Catholic Vision is a forum for free debate between catholics, other christians and the public in general. All participants in this debate forum are responsible only for their own views. Welcome to participate in the discussions! **** Here is also the address to our web site where you'll find more info: http://www.geocities.com/katolskvision/
Äntligen Heta Stolen

 
Skapa nytt ämne Svara på ämnet  Forumindex » Heta stolen / The "hot" chair
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
GertDatum: 19 december 2006
Poster: 447
Ort: Lerum, Sverige

InläggPostat: ons jul 18, 2007 8:11 am    Rubrik: Äntligen Heta Stolen Svara med citat

Vänner,

Äntligen har vi kommit igång med intervjuerna under rubriken Heta Stolen. Först ut är Irène Nordgren som intervjuar Berit Bylund. Intervjun publiceras en bit i taget. Hur lång den blir får vi se.
Det går bra att kommentera intervjun, men gör det här.

Gert Gelotte
Till överst på sidan Användarens profil Skicka personligt meddelande  
Gäst


InläggPostat: ons jul 18, 2007 11:49 am    Rubrik: Svara med citat

Hej
Jag vill tacka dig för din uppriktighet. Dina reflektioner i din andliga här kristna utveckling känns så utelämnande så oerhört kraftfullt. Du säger att du tappat tron till Gud och det beklagar jag.

Att du söker dig ut i naturen när du är som mest sårbar ger mig tröst. I naturen finns det en helande kraft som ej går att mäta med ord. Jag förstår att du genom åren läst och begrundat, analyserat , misströstat samt erhållit tröst.
Dessbättre tycks det som du idag lyssnar till vad du själv behöver, din egen känsla. Fri från andras föreställningar.
Min förhoppning är att du ska finna en inre ro som ger dig det balsam som en sådan utveckling möjliggör. Du tycks ha bokat en ny biljett från en ny perrong där målet är: vem vet?
Livet kommer att erbjuda dig att agera och reagera utifrån denna nivå av djup kunskap som du nu vunnit.

Citat: Morgondagens Gud , Författare Neale Donald Walsch: "Fortsätt då den här dialogen som fungerar för dig,då får du det att fungera för andra människor genom upplevelsen. För i den här dialogen kommer jag att prata med dig om Morgondagens Gud, som kommer att skilja sig från Gårdagens Gud på ett antal betydelsefulla punkter.
Jag kommer också att prata med dig om en ny andlighet, en andlighet som tillåter människor att uttrycka sin naturliga impuls att söka och uppleva det gudomliga utan att anklaga andra som gör på ett annat sätt och utan att döda varandra i namn av det de tror på. sid 22."

Katrin i Fredrika
Till överst på sidan  
Utifrån
Gäst

InläggPostat: mån jul 23, 2007 12:43 am    Rubrik: Tack, men... Svara med citat

Hej Berit,

Jag fastnar för en central (tror jag) mening:
Citat:
"jag delar inte kristendomens verklighetsuppfattning: att Adams synd kräver ett offer till dennes och vår Fader i himmelen, vilket på Gud Faders befallning betalas av Gud Sonen, Jesus, genom döden på korset."


Jag delar den inte heller. men det beror på att jag inte tillhör den romerska delen av Kyrkan, dvs. den del som alltid prioriterat juridik, (aristotelisk) logik och filosofi, etc. Den östliga (mest grekiska) delen av kyrkan har en annan "verklighetsuppfattning". Se utöver Rom, och före Rom, så finner Du en mer genuin kristendom! Augustinus var den förste kyrkofader som inte kunde grekiska (nåja, Tertullianus?), till den romerska rikshalvans och den blivande påvekyrkans fördärv...
Till överst på sidan  
Berit Bylund
Gäst

InläggPostat: lör aug 18, 2007 11:50 am    Rubrik: Svar t Katrin Svara med citat

Hej Katrin i Fredrika! Tack för dina välgångsönskningar. Jag intresserar mig f n, bl a via yogafilosofi och -praktik, för den av kristendomen pinsamt försummade och misshandlade kroppen. På kristen mark deltog jag nyligen i Iona-nätverkets möte i Hålland (Jämtland). Där var det bl a release-party för Annika Spaldes nya bok "Ett brinnande hjärta – Om mystik och engagemang", som jag tycker är jättebra, inte minst för att hennes hjärta klappar även för djuren. F ö samverkar jag med alla möjliga människor på sätt som varierar mellan tillfälliga spontana möten och kontinuerliga åtaganden. Jag skulle gärna mera konkret och tydligt göra något för livets överlevnad på planeten. Tills vidare informerar jag mig: har läst Mark Lynas’ "Oväder" och fortsätter med hans "Sex grader – Vår framtide på en varmare jord".

Berit
Till överst på sidan  
Berit Bylund
Gäst

InläggPostat: lör aug 18, 2007 12:10 pm    Rubrik: Re: Tack, men... Svara med citat

[Se utöver Rom, och före Rom, så finner Du en mer genuin kristendom! Augustinus var den förste kyrkofader som inte kunde grekiska (nåja, Tertullianus?), till den romerska rikshalvans och den blivande påvekyrkans fördärv...[/quote]

Hej du, ja. jag vet... Gud blev människa för att människan skulle bli lik Gud. Men det är ju mycket i östkyrkorna som är mig kulturellt främmande, och den ena ortodoxa kyrkan är geografiskt mer avlägsen än den andra.

När jag konfirmerades i Romersk-katolska kyrkan läste vår lilla grupp Kallistos Wares härliga lilla bok om Den Herlige Ande i den kristnes liv! Och jag gillar vad Den gröne Patriarken gör.

Tipsa mig f ö gärna om litteratur!

Berit
Till överst på sidan  
GertDatum: 19 december 2006
Poster: 447
Ort: Lerum, Sverige

InläggPostat: tor sep 06, 2007 9:00 pm    Rubrik: Svara med citat

Vänner,

Irènes intervju med Berit Bylund är nu komplett. Läs den! Det är den värd.

Gert Gelotte
Till överst på sidan Användarens profil Skicka personligt meddelande  
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne Svara på ämnet  Forumindex » Heta stolen / The "hot" chair Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Snabb svar:
Användarnamn:


Citera sista inlägg
 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumetPowered by phpBB v2 © 2001, 2005 phpBB Group ¦
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005 ¦
Theme: PussycatBlue ¦
RSS 0.92 RSS-Feed | Sid Karta | Skapa forum | Support | Forumkatalogen | Forumportalen.se