”Till Medelhavet på min balkong”
”Mina midsommargäster får se sig om efter inlagd sill, alternativt ta med den själv. Allt från matjes till den märkliga kulturhybriden currysill ger mig kväljningar. På min balkong bjuds medelhavsmat.”
”Mitt på bordet ställer jag en skål med riktigt god tzatziki.”
”Salladen är numera lika svensk som grekisk. Skiva tomater och rödlök lite grovt. En tomat per person brukar räcka.”
”Själv dricker jag med förkärlek väl kyld grekisk retsina, vitt vin kryddat med kåda. Det tycker de flesta inte om, så jag har en box Côtes du Rhône Villages i beredskap samt självklart öl och brännvin.”
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1766518-till-medelhavet-pa-min-balkong
// Irène
PS Glad midsommar Gert och alla andra !
”Au pas camerades” ”I takt kamrater ” eller som vi brukar sjunga runt den svenska Midsommarstången – ”Små grodorna, små grodorna är lustiga att se……..”
http://www.youtube.com/watch?v=ptOuJtNAw0Y&feature=related
Dvs den franska militärmarchen från franska revolutionen
”Chanson de L’Oignon ”
http://www.youtube.com/watch?v=YE70jrhOrjk
Tack Irène.
Små grodorna lär ha debuterat i Sverige på Nääs slott i Lerums kommun utanför Göteborg. Där utbildades slöjdlärare i nationalromantisk anda i början av 1900-talet. Ringlekar ingick i utbildningen.
Gert
Gert och Irène,
Tack för trevliga recept och goda historier om olika grodor; engelsmännen är verkligen roliga
och retsamma! Och i natt lyser fullmånen lika över åtmistone halva världen.
Krister
Gert,
Du lever som du lär ser jag, inget totalförbud för dina gäster att äta sill bara för att du inte tycker om det 🙂
Anneli
Gert,
Så här på måndagsmorgonen vattnas det fortfarande i munnen av dina recept, vilket jag inte riktigt kan säga vid anblicken av tomma sillburkar och små urdruckna flaskor av norska nubbar hemma på diskbänken. Dock hustruns hemliga recept på ”Gubbröra” ger mig rysningar av välbehag även dagar efter.
En skön njutbar och vilsam sommar!